Antena 3 CNN Economic Biz News Business Magnaţii lumii, mai săraci cu miliarde de dolari în urma crizei financiare

Magnaţii lumii, mai săraci cu miliarde de dolari în urma crizei financiare

Magnaţii lumii, mai săraci cu miliarde de dolari în urma crizei financiare
12 Oct 2008   •   09:44

Şi magnaţii plâng, în urma crizei financiare. Cei mai bogaţi oameni din lume au pierdut sute de miliarde de dolari. Lakshmi Mittal, magnatul indian al oţelului, a pierdut cel mai mult dintre toţi: 27 miliarde de dolari, în timp ce Bill Gates este mai sărac cu 1,5 miliarde de dolari. Nici oligarhii ruşi nu au fost feriţi de impactul crizei financiare. Magnatul aluminiului, Oleg Deripaska, cel care l-a detronat, anul trecut, pe Abramovici din fruntea celor mai bogaţi ruşi a fost lovit în plin. Valoarea pierderilor suferite: 16 miliarde de dolari.
Criza îi afectează şi pe magnaţii din Statele Unite. Averea fondatorului Microsoft, Bill Gates, a scăzut în ultima lună, cu 1,5 miliarde de dolari, arată clasamentul revizuit al celor mai bogaţi americani realizat de revista ?Forbes? şi citat de jurnaliştii de la Adevărul. Pierderi de miliarde de dolari au avut şi primarul New Yorkului, Michael Bloomberg, magnatul Sheldon Anderson şi preşedintele Oracle, Lawrence Ellison. O lovitură dură a primit şi proprietarul clubului de fotbal Newcastle, britanicul Mike Ashley, care a devenit peste noapte din miliardar, milionar. Valoarea acţiunilor companiei sale, Sports Direct, a scăzut cu 1,7 miliarde de dolari.
Există însă şi oameni de afaceri fericiţi. Este cazul preşedintelui grupului de investiţii Berkshire Hathaway, Warren Buffett. Acesta a câştigat în ultima lună opt miliarde de dolari şi a devenit cel mai bogat american, cu o avere de 58 miliarde de dolari.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Bill Gates Michael Bloomberg
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close