Antena 3 CNN Economic Biz News Business SUA: Industria alimentară avertizează cu o criză a zahărului

SUA: Industria alimentară avertizează cu o criză a zahărului

SUA: Industria alimentară avertizează cu o criză a zahărului
Sursa foto: american donut
14 Aug 2009   •   13:22

Cele mai mari grupuri alimentare din SUA, precum Hershey, Mars, sau Krispy Kreme Doughnuts au avertizat administraţia Obama că ţara s-ar putea găsi în criză de zahăr şi unele slujbe ar fi pierdute dacă nu sunt relaxate normele de import.
Producătorii de alimente au, ce au mai inclus Kraft şi General Mills, au trimis o scrisoare de avertisment administraţiei. Ei pretind că dacă cotele de import nu sunt crescute s-ar putea înregistra o lipsă a zahărului, folosit pentru batoanele de ciocolată, cerealele de mic dejun, prăjituri, gume şi mii de alte produse.
Preţul la zahăr în SUA a ajuns la un record al ultimilor 30 de ani, pe fondul temerilor privind livrările globale.
India, cel de-al doilea mare exportator mondial, şi-a văzut producţia redusă după precipitaţii sub aşteptări în timpul sezonului ploios. În acelaşi timp, producţia din Brazilia, alt producător major, a fost afectată de prea multă ploaie.
Drept urmare livrările de zahăr sunt la limită şi situaţia s-ar putea înrăutăţi deoarece consumului în Asia este acum în faza de creştere, în aproprierea sezonului de festivaluri.

Rafinăriile americane au lucrat la nivel maxim pentru a asigura necesarul pieţei, dar stocul de zahăr a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 34 de ani.

Lipsa acestui produs înseamnă că fiecare consumator va plăti mai mult pentru produse, iar unele slujbe vor fi ameninţate, arătau producătorii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: industria alimentara
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close