Antena 3 CNN Economic Biz News Cei mai bogaţi americani promit să doneze jumătate din averile lor

Cei mai bogaţi americani promit să doneze jumătate din averile lor

Cei mai bogaţi americani promit să doneze jumătate din averile lor
Sursa foto: Foto: news.alibaba.com
05 Aug 2010   •   09:30

Miliardarii americani renunţă la averi. Cei mai bogaţi oameni din Statele Unite promit să îşi doneze cel puţin jumătate din bani în scopuri caritabile. Ideea vine de la Warren Buffet şi Bill Gates, aflaţi pe locurile doi şi trei în topul mondial al bogăţiei.

34 dintre cei mai bogaţi oameni din Statele Unite promit că îşi vor dona cel puţin jumătate din avere în scopuri caritabile. Ei au răspuns astfel unei iniţiative lansate acum o lună şi jumătate de investitorul Waren Buffet şi de fondatorul Microsoft, Bill Gates.

Printre cei care au anunţat că se vor alătura campaniei se numără primarul New York-ului, Michael Bloomberg, mogulul media Ted Turner sau omul de afaceri David Rockefeller.

Proiectul Giving Pledge a fost anunţat în iunie, când jurnaliştii spuneau despre iniţiativă că ar putea revoluţiona comportamentul filantropic al americanilor. Asta pentru că scopul iniţiatorilor era să îi determine pe miliardarii americani să contribuie cu cel puţin jumătate din avere pentru această cauză caritabilă.

Potrivit Forbes, fondatorii proiectului, Bill Gates şi Warren Buffett ocupă poziţiile a doua, respectiv a treia, în clasamentul celor mai bogaţi oameni la nivel mondial.

Buffett, în vârstă de 79 de ani, are o avere estimată la 47 de miliarde de dolari şi a promis deja că 99% din aceasta va fi folosită în scopuri caritabile.

Fundaţia speră să ofere, an de an, cel puţin 3 miliarde de dolari organizaţiilor medicale.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: avere Bill Gates SUA
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close