Antena 3 CNN Economic Biz News Conducătorii care vor îngropa UE. "Zona euro va plăti un preţ teribil pentru deciziile pe care le iau ei la summituri"

Conducătorii care vor îngropa UE. "Zona euro va plăti un preţ teribil pentru deciziile pe care le iau ei la summituri"

Conducătorii care vor îngropa UE. "Zona euro va plăti un preţ teribil pentru deciziile pe care le iau ei la summituri"
de O.P.    |    11 Sep 2012   •   10:40

Zona euro a fost un proiect măreţ, care din nefericire nu a avut rezultatele prevăzute iniţial. Datoriile unor ţări, stilul şi modalitate în care sunt consumaţi banii, dar şi criza economică toate au făcut ca acest mecanism să ruginească.

Partenerul de afaceri al lui George Soros, Jim Rogers, a declarat la CNBC că zona euro va plăti un preţ teribil dacă liderii politici nu vor lua cu adevărat nişte măsuri.

“Aceşti tipi spun aceleaşi vechi mizerii de o bună perioadă de timp. Nu este un lucru care schimbă situaţia – piaţa îşi poate reveni pentru o lună, iar apoi cade mai mult decât a făcut-o ultima dată. Datoriile continuă să devină din ce în ce mai mari şi în cele din urmă noi toţi vom plăti un preţ teribil”, a declarat Jim Rogers.

Chiar dacă mulţi oportunişti s-au grăbit să se bucure de criza care a lovit zona euro, Jim nu este de aceeaşi părere: “Nu este o oportunitate pentru mine de a face bani. Nu este bine pentru piaţă şi iar acest tip de afaceri nu va dura. La fiecare trei sau patru luni politicienii din zona euro ţin un summit şi spun: În regulă băieţi, totul este în regulă acum. Piaţa o ia în sus. Dar noi am obosit puţin de la acest lucru şi piaţa a obosit şi ea puţin”, a explica Rogers.





×
Subiecte în articol: zona euro
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close