Antena 3 CNN Economic Biz News Economia zonei euro, în stare critică. Sondajul care zdrobeşte speranţa că situaţia se va ameliora

Economia zonei euro, în stare critică. Sondajul care zdrobeşte speranţa că situaţia se va ameliora

Economia zonei euro, în stare critică. Sondajul care zdrobeşte speranţa că situaţia se va ameliora
Sursa foto: Foto: www.wreporter.com
22 Mar 2012   •   12:47
Situaţia economică din zona euro s-a înrăutăţit în luna martie, depăşind previziunile celor mai pesimişti analişti. Această situaţie s-a produs din cauza scăderii puternice a activităţii din industria manufacturieră din Germania şi Franţa, arată mai multe sondaje efectuate în mediul de afaceri, citate de Reuters.

Rezultatele sondajelor PMI, care au evaluat performanţele a mii de companii din fiecare dintre cele două ţări în luna martie, zdrobesc practic orice speranţă că zona euro va mai reuşi să evite recesiunea.

Cifrele din raport arată că activitatea economică din Germania şi Franţa, cele mai mari economii europene, începe să scadă, în timp ce numărul locurilor de muncă din zona euro afişează cea mai abruptă rată de reducere din ultimii doi ani.

"Pare a fi un an foarte prost, dacă lucrurile vor continua astfel. Am avut o uşoară revenire la începutul anului, când am sperat că economia va prinde avânt, dar se pare că a obosit", a precizat Chris Williamson, economisul şef al companiei care a efectuat sondajele.

Potrivit analistului, rezultatele sondajelor reflectă o contracţie economică de aproximativ 0,1% în zona euro în primul trimestru, după scăderea de 0,3% din ultimele trei luni ale anului trecut.

În acest condiţii, blocul monetar se află deja în recesiune tehnică.


 

×
Subiecte în articol: zona euro recesiune Germania Reuters
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close