Antena 3 CNN Economic Biz News FMI a deblocat a treia tranşă, de 2,5 miliarde de euro, din împrumutul acordat Greciei

FMI a deblocat a treia tranşă, de 2,5 miliarde de euro, din împrumutul acordat Greciei

FMI a deblocat a treia tranşă, de 2,5 miliarde de euro, din împrumutul acordat Greciei
Sursa foto: Foto: 98fm.com
19 Dec 2010   •   13:29

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a deblocat a treia tranşă, de 2,5 miliarde de euro, din împrumutul acordat în luna mai Greciei, şi a înrăutăţit proiecţiile de scădere economică pentru acest an şi 2011, transmite AFP.
   
A treia tranşă aduce fondurile alocate până în prezent de FMI Greciei la 10,6 miliarde de euro, dintr-un total de 30 de miliarde de euro promise. Fondul şi guvernul elen au ajuns în noiembrie la un acord privind acest vărsământ.
   
Instituţia financiară internaţională a diminuat de la 2,5% la 3% estimarea de scădere economică pentru 2011, şi de la 4% la 4,2% proiecţia privind reducerea Produsului Intern Brut în acest an.
   
FMI preconizează că activitatea economică va reîncepe să crească spre sfârşitul anului viitor. Printre riscurile pe termen scurt referitoare la evoluţia economei, FMI enumeră scăderea puternică a cererii interne, înăsprirea condiţiilor monetare în zona euro, persistenţa volatilităţii pieţelor financiare, încetinirea revenirii economiei mondiale şi extinderea problemelor statelor periferice ale zonei euro.
   
FMI a menţionat că negociază în continuare cu Uniunea Europeană, care s-a angajat să asiste financiar Grecia cu 80 de miliarde de euro, pentru prelungirea termenelor la care trebuie rambursate împrumuturile acordate de instituţie.

×
Subiecte în articol: FMI Grecia imprumut zona euro PIB
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close