Antena 3 CNN Economic Biz News FMI e dispus să vină la Bucureşti pentru renegocierea memorandumului

FMI e dispus să vină la Bucureşti pentru renegocierea memorandumului

FMI e dispus să vină la Bucureşti pentru renegocierea memorandumului
Sursa foto: FMI e dispus sa renegocieze cu Romania
14 Mai 2010   •   16:46

După ultima săptămână, în care Guvernul României a prezentat măsurile de austeritate pe care are de gând să le implementeze de la 1 iunie 2010, Fondul Monetar Internaţional (FMI) este totuşi dispus să renegocieze memorandumul propus de ţara noastră. Cel puţin aşa susţine Asociaţa Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor (ANEIR) din Bucureşti.

?Dacă România va găsi soluţii alternative, FMI e dispus să revină în ţară pentru renegociere?, aşa arată răspunsul FMI la cererea ANEIR de a folosi alte metode pentru încadrarea ţintei de deficit de 6.8%.

?Am trimis o scrisoare către reprezentanţa FMI din România, în care am cerut instituţiei să acorde României posibilitatea de a alege o altă variantă, pentru atingerea deficitului de 6,8%, variantă care să nu constea în tăierea salariilor şi a pensiilor, ori a fondului de şomaj. Vrem să protejăm categoria de oameni care are salariile şi pensiile mici şi dorim o metodă prin care să nu se aplice grila standard adoptată de Guvern, la toată lumea. FMI a acceptat ideea şi este dispus să renegocieze cu România o altă variantă de încadrare în cei 6,8%, dacă Guvernul acceptă o alternativă la soluţia actuală?, precizează pentru Antena3.ro Mihai Ionescu, preşedintele ANEIR.

Ionescu adaugă pentru Antena3.ro că luni, în plenul Consiliului Economic şi Social (CES), reprezentanţii ANEIR vor propune măsuri alternative la actualul memorandum cu FMI. Şi preşedintele Traian Băsescu a declarat că "orice se poate renegocia", făcând referire la memorandumul cu FMI. Totuşi, şeful statului a precizat că actualul memorandum, care prevede tăierea cheltuielilor bugetare, rămâne cea mai bună soluţie în opinia sa.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FMI salarii reduceri pensii
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close