Antena 3 CNN Economic Biz News G20 va introduce reglementări bancare după modelul SUA

G20 va introduce reglementări bancare după modelul SUA

G20 va introduce reglementări bancare după modelul SUA
Sursa foto: bani economie
25 Ian 2010   •   11:09

Preşedintele Consiliului de Stabilitate Financiară - FSB a G20, Mario Draghi, a anunţat că grupul său analizează câteva reforme bancare globale ca cele anunţate de preşedintele american Barack Obama, pentru a evita "riscurile puse de instituţiile care sunt prea mari pentru a pica".


FSB este un organism de control creat de statele din G20 anul trecut pentru a coordona reformarea urmare a crizei financiare. Asftel, în luna octombrie 2010 ar putea fi prezentat recomandările.
În cadrul unui comunicat, organizaţia a salutat planurile americane anunţate joi, deşi analiştii le-au criticat pe motiv că ar putea afecta finanţele americane şi investiţiile globale.


"Propunerile anunţate de SUA sunt printre opţiunile şi abordările analizate de Consiliul de Stabilitate Financiară în cadrul muncii sale pentru a acoperi riscurile de hazard moral puse de instituţiile prea mari pentru a pica," se arată .

FSB aprecia că este necesar un mix de abordări în diferite domenii pentru a reglementa băncile care sunt atât de mari încât eşecul lor ar pune în pericol sistemul economic şi financiar.
"În acelaşi timp, aceste abordări trebuie să păstreze o piaţă integrată de servicii financiare" şi să evite "un câmp de joc dezechilibrat" .
FSB ia în considerare şi alţi paşi printre care şi creşterea cerinţelor de capital şi lichidităţi pentru bănci. Un raport interimar pe acest subiect va fi prezentat în iunie în Canada.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: g20 sistemul bancar piata bancara
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close