Antena 3 CNN Economic Biz News Mişcarea de pe Wall Street care zguduie din temelii Europa. "În 24 de luni va dispărea..."

Mişcarea de pe Wall Street care zguduie din temelii Europa. "În 24 de luni va dispărea..."

Mişcarea de pe Wall Street care zguduie din temelii Europa. "În 24 de luni va dispărea..."
de O.P.    |    07 Aug 2012   •   09:23

Pe baza unul zvon întreaga lume se poate zgudui. Bursele pot cădea în câteva secunde de la lansarea unei speculaţii pe piaţă, iar acest lucru demonstrează încă o dată cât de şubredă este economia mondială.

Însă gestul făcut pe Wall Street arată că temerile analiştilor s-ar putea adeveri, iar americanii consideră că în doi ani zona euro va deveni istorie. Lumea afacerilor din SUA nu vrea să rişte să fie afectată de dezastrul european şi vrea astfel să se pună la adăpost, iar pentru acest lucru, unele bănci din America au început să îşi lichideze liniile de credit din ţări mari ale zonei euro.

În acest sens a procedat şi banca Morgan Stanley care a cerut italienilor returnarea a peste 2,5 miliarde de euro, invocând termenii contractuali. Mai mult, ca o mişcare reflexă, unităţile financiare de pe Wall Street îşi reduc operaţiunile cu ţări importante din UE.

Americanii se gândesc la numeroase scenarii menite să îi ajute să îşi recupereze investiţiile în euro, şi se gândesc chiar să ajungă la procese ori acorduri civile.

Pe baricade, convinse că totul va fi bine, au mai rămas Germania şi Franţa, însă în spatele cortinei nemţii se pregătesc pentru cel mai sumbru deznodământ, iar directorul celei mai mari bănci din Germania a declarat preocupat că "viitorul monedei unice nu a mai fost niciodată atât de nesigur".




×
Subiecte în articol: zona euro economia mondiala
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close