Antena 3 CNN Economic Biz News Plan de salvare a economiei Uniunii Europene în valoare de 130 de miliarde de euro

Plan de salvare a economiei Uniunii Europene în valoare de 130 de miliarde de euro

Plan de salvare a economiei Uniunii Europene în valoare de 130 de miliarde de euro
19 Noi 2008   •   20:19

Comisia Europeană propune un plan de salvare a economiei în spaţiul comunitar evaluat la 130 miliarde de euro. Anunţul a fost făcut în Germania, iar planul va fi făcut public miercuri, la Bruxelles. Banii vor fi luaţi din fondurile europene şi din contribuţia directă a statelor membre cu 1% din prdusul lor intern brut. În cazul Germaniei, e vorba despre 25 de miliarde de euro. Detaliile programului vor fi definite în următoarele zile.
?E prematur să discutăm legat de orientarea şi dimensiunile pachetului de măsuri, ţinând cont că etapa de pregătire nu a fost finalizată şi că o decizie politică în acest sens nu a fost luată?, a declarat pentru AFP Johannes Laitenberger, purtător de cuvânt al Executivului european.
Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt german Ulrich Wilhelm a cerut să se ia în calculele oficialilor de la Bruxelles efortul făcut deja de Germania care tocmai a lansat un program de măsuri de susţinere în valoare de 32 de milioane de euro pe doi ani.
?E puţin probabil ca programul nostru să nu fie luat în calcul? de Bruxelles, a declarat acesta pentru ediţia germană a Financial Times.
Apelurile pentru o relansare bugetară în domeniul energetic se înmulţesc în Europa, dar statele membre nu iau decât măsuri reduse, iar bugetul european poate aduce doar o contribuţie modestă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: plan de salvare a economiei
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close