Antena 3 CNN Economic Biz News Preţul petrolului, sub 49 de dolari

Preţul petrolului, sub 49 de dolari

Preţul petrolului, sub 49 de dolari
Sursa foto: pompa benzina
31 Mar 2009   •   12:38

Preţul petrolului a scăzut sub 49 de dolari luni, pe măsură ce neliniştea legată de economie a ridicat îndoieli legate de apetitul global pentru energie.

Cotaţia pentru ţiţeiul livrat în mai a căzut şapte procente (3,82 dolari), la 48,56 dolari per baril la New York Mercantile Exchange. La Londra, cotaţia Brent a scăzut 4,01 dolari, la 47,97 dolari barilul la ICE Futures.

Analiştii se aşteaptă să se ajungă la 47 de dolari încă din această săptămână înaintea publicării lunare a ratei şomajului din SUA sau a summitului G20 de la Londra.

De altfel, cei mai mulţi analişti nu au găsit nici un motiv fundamental pentru urcarea din această lună ce a împins preţul de la 40 de dolari la peste 50 de dolari barilul.

Cu toate acestea, preţul a urcat alimentat de unele ştiri pozitice din economie ce au insuflat optimism investitorilor.
Săptămâna trecută, de exemplu, pieţele au urcat pe seama unui nou plan de a rezolva criza bancară şi un raport ce indica o creştere a cheltuielilor pentru a doua lună consecutiv.

?Toate acestea nu au scos nici un galon de benzină din rezerve?, puncta consultantul Cameron Hanover, care a punctat într-o scrisoare trimisă investitorilor la sfârşitul săptămânii trecute că nu era un fundament destul de solid pentru a duce preţul în sus.

În plus, piaţa bursieră din SUA a început cu stângul luni, înregistrând la mijlocul zilei o scădere de aproape 300 de puncte la Dow Jones după ce Casa Albă a respins planurile General Motors Corp. şi Chrysler de salvare.

Guvernul american anunţa săptămâna trecută că unităţile de stocare a petrolului au mai mult petrol decât în ultimii 16 ani. Combinat cu rezerva strategică, SUA are 1.05 miliarde de barili de petrol în depozite- de ajuns pentru consumul a 44 milioane de maşini timp de un an.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pretul petrolului
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close