Antena 3 CNN Economic Biz News Raportul dintre salariul maxim şi cel minim pe economie s-ar putea reduce la 1/12

Raportul dintre salariul maxim şi cel minim pe economie s-ar putea reduce la 1/12

Raportul dintre salariul maxim şi cel minim pe economie s-ar putea reduce la 1/12
Sursa foto: legea salarizarii unice
27 Aug 2009   •   15:56

Raportul dintre salariul maxim şi cel minim pe economie s-ar putea reduce de la 1/15 la 1/12, deci salariul preşedintelui va avea un coeficient de 12, nu 15, a precizat preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la discuţiile dintre sindicalişti şi Ministerele Finanţelor şi Muncii.


Ministrul Finanţelor Gheorghe Pogea a anunţat, joi, la finele discuţiilor cu sindicaliştii, că, începând cu luna septembrie şi până la sfârşitul lunii noiembrie, bugetarii vor trebuie sa îşi ia 10 zile de concediu. Modul în care acestea vor fi organizate revine ?fiecărui ordonator de credite?. Fie se va reduce programul de lucru, fie bugetarii îşi vor concediu integral.

Sindicatele au cerut ca salariul minim pe economie să crească din 2010 la 750 de lei, pentru a fi respectat acordul semnat anul trecut cu Guvernul, dar consideră "mai mult decât rezonabilă" şi valoarea de 705 lei propusă de ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

Reprezentanţii Guvernului, cei ai sindicatelor şi ai patronatelor discută, în continuare, la Ministerul Finanţelor, despre proiectul de lege privind salarizarea unitară în sistemul bugetar.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: legea salarizarii unice
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close