Antena 3 CNN Economic Biz News Reducerea cheltuielilor şi diminuarea personalului, soluţia pentru menţinerea TVA şi cotei unice

Reducerea cheltuielilor şi diminuarea personalului, soluţia pentru menţinerea TVA şi cotei unice

Reducerea cheltuielilor şi diminuarea personalului, soluţia pentru menţinerea TVA şi cotei unice
Sursa foto: euro
05 Mai 2010   •   19:08

Deficitul bugetar ar putea rămâne sub 7% din PIB fără majorarea taxelor, dacă se reduc drastic cheltuielile şi personalul, scrie Mediafax. Discuţiile dintre Guvern şi FMI au pornit de la ideea că în 2010 Romnia va înregistra creştere economică nulă, iar deficitul va atinge maxim 9%.


"Discuţiile au la bază un scenariu optimist de creştere economică zero şi un deficit de peste 9% din PIB dacă nu sunt adoptate măsuri suplimentare faţă de cele convenite în februarie. Deficitul poate fi ajustat sub 7% din PIB fără o creştere de taxe dacă sunt luate măsuri drastice de scădere a cheltuielilor bugetare şi a personalului din sectorul public", spune surse citate de Mediafax.


Aceleaşi persoane spun că Guvernul, BNR şi Preşedinţia vor susţine creşterea economică drept unică soluţie pe termen mediu şi lung de atingere a unui deficit de 3% din Produsul Intern Brut, neluându-se în calcul majorarea TVA sau eliminarea cotei unice de impozitare. Se pare că FMI ar putea accepta şi un deficit de maxim 6,9% din PIB.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: TVA cota unica FMI
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close