Antena 3 CNN Economic Biz News Schimbări economice sub viitorul regim Băsescu

Schimbări economice sub viitorul regim Băsescu

Schimbări economice sub viitorul regim Băsescu
Sursa foto: basescu
07 Dec 2009   •   17:11

Traian Băsescu este dat câştigătorul alegerilor prezidenţiale din 2009 potrivit Biroului Electoral Central, iar oamenii de afaceri sunt îngrijoraţi de măsurile economice pe care noul şef de stat le va adopta pe parcursul mandatului de cinci ani. Cine va fi premier, când va fi aprobată Legea bugetului şi când vom primi a treia tranşă de la FMI sunt doar câteva dintre întrebările la care actualul preşedinte va trebui sp răspundă alegătorilor.



Potrivit Evenimentul Zilei, preşedintele mizează pe reducerea cheltuielilor publice, program începând din timpul guvernului Boc prin Legea unică a salarizării şi reducerea numărului de bugetari.

?În contextul crizei economice şi al angajamentelor României faţă de UE şi organizaţii financiare internaţionale, sunt urgente măsuri pentru restructurarea cheltuielilor publice şi stabilirea unui cadru de cheltuială pe termen mediu, adoptarea unei metodologii de planificare şi execuţie bugetară multianuală, întărirea finanţelor publice pe termen mediu şi lung ?, arată în programul de campanie electorală al lui Băsescu.

Noul preşedinte intenţionează să menţină impozitul forfetar care a condus la închiderea a 113.000 de firme în primele nouă luni ale anului.

TVA-ul ar putea creşte, însă cota unică de impozitare va rămâne neschimbată.

Agricultura ar urma să o ducă mai bine, la fel şi oamenii de la sate care vor fi incluşi în programul de urbanizare, Băsescu intenţionând să crească productivitatea din această ramură şi să o supună unui proces de tehnologizare.

Traian Băsescu susţine că ? este nevoie de un efort uriaş, inclusiv bugetar, în domeniul educaţiei - în special în învăţămîntul pre-universitar - precum şi în cel al creării de locuri de muncă în noi întreprinderi mici şi mijlocii, înfiinţate în mediul rural şi cu preponderenţă în sectorul industriei alimentare şi al agroturismului?.

Noul preşedinte mai promite o creştere a exporturilor, creşterea competitivităţii întreprinderii, investiţii în infrastructură şi autostrăzi, dezvoltarea transportului pe apă şi creşterea capacităţilor de energie nucleară şi regenerabilă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: TVA cota unica
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close