Antena 3 CNN Economic Biz News Semne excelente pentru economia europeană. Zona euro, la finalul recesiunii?

Semne excelente pentru economia europeană. Zona euro, la finalul recesiunii?

Semne excelente pentru economia europeană. Zona euro, la finalul recesiunii?
Sursa foto: Foto:www.portstrategy.com
24 Iul 2013   •   14:00
Economia zonei euro dă semne că s-ar afla la finalul recesiunii. Industria prelucrătoare şi sectorul serviciilor din zona euro au înregistrat în luna iulie evoluţii neaşteptat de favorabile, relatează Bloomberg.

Potrivit unui raport publicat de compania britanică de cercetare Markit Economics, indicele industriei manufacturiere din zona euro, calculat pe baza unui sondaj în rândul managerilor de achiziţii din companii, a crescut în iulie pentru prima dată în ultimii doi ani şi a depăşit cota care diferenţiază între contracţie şi creştere economică.

În plus, indicele compus al industriei manufacturiere şi sectorului serviciilor a depăşit de asemenea cota de recesiune, urcând la cel mai ridicat nivel din ultimele 18 luni.

"Datele de astăzi, mai bune decât ne aşteptam, sprijină ipoteza că economia zonei euro lasă recesiunea în urmă. Măsurile de stimulare monetară introduse de BCE (Banca Centrală Europeană - n.r.), îmbunătăţirea situaţiei economice mondiale şi temperarea austerităţii fiscale au oprit, în sfârşit, contracţia economică", a precizat un economist de la ING Bank, Amsterdam.

Evoluţia favorabilă a indicilor industriei prelucrătoare şi sectorului serviciilor a fost susţinută în principal de creşterile înregistrate în Germania, precum şi de frânarea ritmului de contracţie indicat de datele culese în Franţa.

×
Subiecte în articol: recesiune zona euro
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close