Antena 3 CNN Economic Biz News Semnul că zona euro se apropie de o nouă rundă de recesiune. Industria manufacturieră se contractă îngrijorător de mult

Semnul că zona euro se apropie de o nouă rundă de recesiune. Industria manufacturieră se contractă îngrijorător de mult

Semnul că zona euro se apropie de o nouă rundă de recesiune. Industria manufacturieră se contractă îngrijorător de mult
Sursa foto: Foto: The Telegraph
03 Sep 2012   •   12:38
Industria manufacturieră din zona euro s-a contractat peste estimări în luna august, indicând că economia blocului monetar are şanse tot mai mici să evite o nouă rundă de recesiune tehnică, informează Bloomberg.

Indicele producţiei industriei manufacturiere din zona euro a fost revizuit luni în scădere de Markit Economics, aflându-se de 13 luni consecutive la un nivel care indică scădere. Indicatorul a fost calculat în urma unui sondaj în rândul companiilor.

Industria europeană resimte efectul crizei datoriilor de stat şi măsurilor de austeritate care au frânat exporturile şi cererea .

Încrederea în economia zonei euro a scăzut în august la minimul ultimilor trei ani, iar inflaţia a urcat la 2,6%. Şomajul s-a menţinut în iulie la nivelul record de 11,3%.

Moneda euro s-a depreciat în raport cu dolarul în urma datelor privind evoluţia industriei manufacturiere şi se tranzacţionează la 1,2575 dolari, în coborâre cu mai puţin de 0,1%. Moneda unică europeană s-a depreciat în ultimul an cu mai mult de 11%.



 

×
Subiecte în articol: recesiune zona euro moneda euro
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close