Antena 3 Economic Biz News Senatorii din Comisia de buget au votat reducerea impozitului pe venit cu 6% (VIDEO)

Senatorii din Comisia de buget au votat reducerea impozitului pe venit cu 6% (VIDEO)

05 Oct 2010   •   19:53
Senatorii din Comisia de buget au votat reducerea impozitului pe venit cu 6% (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images

Cotă unică de 10% şi nu de 16% pentru impozitului pe venit. Asta au decis marţi senatorii din Comisia de buget-finanţe, chiar la propunerea parlamentarilor democrat liberali. Guvernul s-a opus, dar propunerea legislativă îşi urmează cursul.

Executivul condus de Emil Boc a dat aviz negativ pe iniţiativa legislativă a parlamentarilor Puterii, pentru că scăderea cotei unice de la 16 la 10% ar majora cu 5,2 milioane de lei deficitul bugetar pentru anul viitor.

De cealaltă parte se află, bineînţeles, parlamentarii care spun într-un glas că măsura a fost aplicată şi în Ungaria şi Bulgaria, iar vecinilor noştri, din contră, le-au crescut şi nu le-au scăzut veniturile la buget.

În orice caz, pentru ca propunerea să intre în vigoare ea mai trebuie aprobată de plenul Senatului, comisia de buget finanţe a Camerei Inferioare şi plenul Camerei Deptuaţilor, care este for decizional pe acest proiect.

Observator

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close