Antena 3 CNN Economic Biz News Statul din Europa care vede prăbuşirea euro ca pe o binecuvântare. "Este o maşinărie de făcut bani"

Statul din Europa care vede prăbuşirea euro ca pe o binecuvântare. "Este o maşinărie de făcut bani"

Statul din Europa care vede prăbuşirea euro ca pe o binecuvântare. "Este o maşinărie de făcut bani"
de O.P.    |    18 Iul 2012   •   08:55

Când întreaga Europă priveşte cu disperare la prăbuşirea monedei unice, este o ţară care îşi freacă mâinile de bucurie şi care dă naştere la teorii ale conspiraţiei fără precedent.

Analiştii au atacat dur reacţia Germaniei faţă de deprecierea euro şi consideră că maşina de export a doamnei Merkel generează veituri mult mai mari decât contribuţia acestui stat la lupta împotriva crizei europene.

Astfel, în contextul instabilităţii economice, germanilor le intră în conturi 100 de miliarde de euro anual - de 10 ori mai mult decât contribuţia lor la fondul de urgenţă pentru ajutorarea statelor UE.

Acest lucru nu poate scoate în evidenţă decât un singur lucru: Germania beneficiază din plin de prăbuşirea euro, iar abordarea Angelei Merkel a atras critici din partea liderilor mondiali.

"Nu cred că le pasă. Germania joacă după principiul fiecare înghite pe cine poate. Îşi consolidează digurile şi nu contează pe cine striveşte", este de părere analistul David Buik.


×
Subiecte în articol: zona euro
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close