Antena 3 CNN Economic Biz News Statul scoate din conturi 11 milioane de euro, pentru conservare. Construcţia metroului din Drumul Taberei, îngheţată

Statul scoate din conturi 11 milioane de euro, pentru conservare. Construcţia metroului din Drumul Taberei, îngheţată

Statul scoate din conturi 11 milioane de euro, pentru conservare. Construcţia metroului din Drumul Taberei, îngheţată
de O.P.    |    28 Feb 2013   •   06:09

Jumătate din bugetul alocat anul acesta pentru construirea metroului din cartierul Drumul Taberei se duce pe conservarea lucrării. Trei sferturi din şantiere au fost închise şi 50 la sută din angajaţi au fost daţi afară. Pentru conservare, penalităţi şi chiria utilajelor statul va trebui să plătească peste 11 milioane de euro.

Fiecare zi nelucrătoare se trece în contul statului. Penalităţi, conservarea lucrării şi amortizarea utilajelor care ruginesc se adună la salariile celor care încă mai vin la muncă. Totalul însumează peste 11 milioane de euro, sumă calculată numai în ultimele trei luni, de când au început problemele.

Tronsonul Râul Doamnei - Eroilor are o lungime de 6,22 kilometri. Din cele nouă staţii la care ar fi trebuit să se lucreze în această perioadă, activitatea continuă la numai trei dintre ele. Oamenii din zonă spun că şi în aceste condiţii ei sunt obligaţi, în continuare, să suporte neajunsurile construcţiei. .

Până acum, proiectul s-a realizat doar în proporţie de 30%. Întârzierea este de cel puţin un an, iar finalizarea va avea loc cel mai devreme în 2016. Oficialii spun că au alocat anul acesta 21 de milioane de euro, adică un sfert din cât ar fi trebuit. Valoarea totală a proiectului se ridică însă la peste 200 de milioane de euro.

Bani puţini sunt şi pentru celelalte proiecte finanţate de stat. Antreprenorii spun că până la sfârşitul anului ar putea disponibiliza 35 la sută din personalul din construcţii.

×
Subiecte în articol: metrou Drumul Taberei
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close