Antena 3 CNN Economic Biz News Vlădescu: România are nevoie de impozitare progresivă

Vlădescu: România are nevoie de impozitare progresivă

Vlădescu: România are nevoie de impozitare progresivă
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Iul 2010   •   09:09

România are nevoie de impozitare progresivă şi de încă trei ani de FMI. Asta susţine ministrul Finanţelor Sebastian Vlădescu, care vorbeşte despre sfârşitul cotei unice.

Sebastian Vlădescu spune că impozitarea progresivă a veniturilor este necesară iar un astfel de sistem trebuie implementat nu mai târziu de 1 ianuarie 2011. Motivul: în contextul economic actual, cota unică nu mai poate susţine bugetul astfel încăt să fie finanţate domenii precum educaţia, sănătatea sau pensiile.

Conform Ministrului de Finanţe, impozitarea ar trebui să se facă în trepte mici şi să pornească de la un nivel cât mai scăzut. De asemenea, Vlădescu mai spune că din punctul său de vedere majorarea TVA la 24% a fost o eroare economică, iar impozitarea tuturor pensiilor este o soluţie bună.

Proiectul lui Vlădescu mai include majorarea salariului minim pe economie, cel puţin cu 30%, pentru descurajarea evaziunii pe piaţa forţei de muncă, reducerea cotei TVA cu 2, 3 procente, impozitarea ?averii vizibile?, care să taxeze discrepanţa dintre veniturile declarate şi valoarea proprietăţilor deţinute.

Ministrul Finanţelor a mai declarat că este conştient că un asemenea proiect de lege va fi greu să treacă de Parlament şi că ar urma să funcţioneze, probabil, ca ordonanţă de urgenţă, scrie Hotnews.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: vladescu cota unica
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close