Antena 3 CNN Economic Boom imobiliar în toată țara. Prețurile la apartamente vor crește cu până la 25%

Boom imobiliar în toată țara. Prețurile la apartamente vor crește cu până la 25%

În iunie preţurile, din domeniul imobiliar, au explodat în Capitală crescând chiar și cu 25%. În ţară, cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate în Bucureşti, 9.181, în Braşov, 3.230 şi Ilfov, 3.002.

Boom imobiliar în toată țara. Prețurile la apartamente vor crește cu până la 25%
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iul 2021   •   12:35

Averea netă a românilor a crescut cu 15% în 2020, faţă de anul precedent. O spune un raport al Băncii Naţionale a României. La finalul lui 2019 averea netă a românilor ajungea undeva la 450 miliarde de Euro.

A fost pentru prima oară când valoarea a depăşit perioada de dinainte de criza din 2008. Specialiştii vin şi cu două explicaţii - românii s-au împrumutat mai puţin în această perioadă, au pus bani deoparte sau au investit în imobiliare.

Aproximativ 55 de mii de imobile s-au vândut în toată ţara în prima lună de vară. Cu peste 7 mii mai multe faţă de luna precedentă, din datele Agenţiei de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Explicaţia e simplă. Fie românii s-au săturat de locuinţele în care au trăit în pandemie, fie au vrut să renunţe la chirii şi să facă investiţii pentru viitor. 

Cele mai mari creşteri de tarife pentru imobile au fost observate în luna iunie, comparativ cu mai, în zona Pieţei Victoriei cu 25%. Urmează în top zona Piaţa Romană şi zona Univeristate cu 20 de procente.

Pentru un apartament cu două camere în zona Univeristate ar trebui să scoatem din portofel 107 mii de euro. În schimb, acelaşi apartament costă 70 de mii de euro în zona Gării de Nord.

O locuinţă luată acum printr-un credit va fi mai greu de achitat în viitor

Dobânzile sunt mici însă în perioada următoare, după cum am văzut din comunicatele oficiale, inflaţia tot creşte, evident că şi Banca Naţională ca să combată inflaţia va mări dobânda de politică monetară, ceea ce se va transmite în tot sistemul bancar. 

Dobânzile vor creşte, iar creditele nu vor mai fi atât de ieftine ca azi.

Şi cum o veste proastă nu vine niciodată singură: până la finalul anului, toate apartamentele vândute vor avea preţuri mai mari cu 25%, estimează dezvoltatorii.

×
Subiecte în articol: boom imobiliar preturi apartamente cresc
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close