Antena 3 CNN Economic Burj Khalifa, noul hibrid de porumb Limagrain care performează şi în condiţii de secetă

Burj Khalifa, noul hibrid de porumb Limagrain care performează şi în condiţii de secetă

Exprimă cel mai bine, poate randamentul de producţie, mai ales atunci când genetica este un performantă. Burj Khalifa este numele generic, de scenă, al unuia dintre cei patru hibrizi de porumb strategici la nivel european.

Burj Khalifa, noul hibrid de porumb Limagrain care performează şi în condiţii de secetă
de Georgiana Adam    |    23 Noi 2020   •   11:23

Hibridul Burj Khalifa are caracteristici premium la răsărire. Chiar şi în lipsa irigaţiilor, în sudul ţării, acesta a demonstrat că face faţă secetei cu brio.

"Acest hibrid se numeşe LG 31 415. Este un hibrid, după cum observaţi cu bob dentat, un hibrid cu plante de talie medie spre înaltă, cu ştiuleţi mari, bine dezvoltaţi, fecundaţi până la vârf, cu 16-18 rânduri de boabe", a declarat Adelin Damian, Product Manager Limagrain România.

"Noi am vrut în primul rând să spunem că acest produs performează foarte bine, în primul rând în condiţii de secetă, iar Burj Khalifa înseamnă record, este cea mai înaltă clădire din lume şi considerăm că fermierul român poate atinge noi recorduri sau noi producţii cu acest hibrid din portofoliul Limagrain", a explicat Roxana Găman, Marketing Manager Limagrain România.

Burj Khalifa este un hibrid care se pretează la semănatul timpuriu.

"Cu acest hibrid putem începe semănatul atunci când în sol, la adâncimea de semănat a porumbului, respectiv 6, 7 sau 8 centimetri, avem temperaturi de 4-6 grade Celsius. Deci, putem începe semănatul mai devreme. Cu ce ne ajută acest lucru? După părerea mea, este un lucru foarte important deoarece putem jongla cu perioada de semănat, putem evita ca perioada de înflorit să nu coincidă cu perioada de arşiţă şi temperaturi foarte ridicat", a precizat Adelin Damian, Product Manager Limagrain România.

Fermierii ştiu că la peste 38 de grade Celsius, polenizarea este compromisă. Hibridul LG 31 415 face parte din gama Hidraneo, care cuprinde, de asemenea, cei patru hibrizi strategici ai Limagrain.

"Cel mai important aspect, din punctul meu de vedere, pentru fermieri, este că aceşti hibrizi au o stabilitate foarte bună în cultura de porumb. Adică, fie că vorbim de ani foarte buni, maximul lor de producţie este destul de ridicat, fie că vorbim de ani cu dificultate, ani secetoşi, nu te lasă la greu", a declarat Călin Cocrean, director regional de vânzări Limagrain.

Densitatea la semănat pentru LG 31 415 poate varia între 70.000 şi 74.000 de plante la hectar.

×
Subiecte în articol: Agricool Limagrain
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close