Antena 3 CNN Economic Călin Popescu-Tăriceanu: Nu vom majora cota unică de impozitare

Călin Popescu-Tăriceanu: Nu vom majora cota unică de impozitare

Călin Popescu-Tăriceanu: Nu vom majora cota unică de impozitare
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Apr 2017   •   21:34

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a explicat la ”Punctul de Întâlnire” ce va fi impozitul pe gospodărie și care este politica fiscală a actualului guvern, privind cota unică de impozitare.

”Trăsătura liberală a policitii fiscale e fiscalitatea mică. Politica avansată e ca până la 2.000 de lei impozit zero, peste 2.000 de lei – 10 la sută. Nu e o cotă în sensul creșterii impozitului. Este o propunere. Eu sunt rezervat pentru că nu știu dacă nu este o scădere prea mare, care nu este necesară. Aș menține la veniturile peste 2.000 de lei cota de 16%. Nu este vorba de creșterea cotei peste 16, ci reducerea la 10. Eu zic să vedem cum vor evolua încasările” a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Liderul ALDE a spus clar că nu se va mări cota unică de impozitare.

”Impozitul pe gospodărie este o modalitate de a pune veniturile în comun, pentru a putea beneficia de avantajele date de deducerile fiscale pentru anumite cheltuieli. Nu are legătură cu cota de impozitare. Îmi doresc ca cei din opoziție să nu dezinformeze. Dacă vom decide ceva vom decide în sensul micșorării cotei de impozitare, nu a majorării ei” a subliniat Tăriceanu.

×
Parteneri
Frig și ploi în România! Prognoza meteo 27 martie - 24 aprilie 2023
x close