Antena 3 CNN Economic Care este principalul risc al pieței de capital din România

Care este principalul risc al pieței de capital din România

Gradul redus de dezvoltare este principalul risc al pieței de capital din România. Bursa și organismele de plasament colectiv, cele două componente ale pieței de capital se confruntă cu riscuri diferite din cauza rolului și condițiilor de funcționare specifice.

Care este principalul risc al pieței de capital din România
Sursa foto: Pexels
de Georgiana Adam    |    07 Feb 2022   •   19:39

Jurnalul Naţional prezintă cel mai recent raport privind stabilitatea piețelor financiare nebancare elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Complexitatea redusă a pieței face ca, deocamdată, aceste riscuri să nu fie amplificate în România, instrumentele financiare complexe (ex. derivate, structurate, obligațiuni rezultate în securitizare etc.) neavând o pondere semnificativă în totalul pieței.

Pentru piața organismelor de plasament colectiv (OPC - fondurile de investiții), cele mai relevante sunt riscurile investiționale, riscul de credit și riscul de lichiditate. Acestea sunt gestionate, în general, adecvat la nivelul întregii piețe, prin diversificarea și prin respectarea politicilor de investiții asumate prin prospectele fondurilor, relevă analiza ASF. 

Pentru cea de-a doua componentă a pieței de capital, piața bursieră locală, sunt relevante riscul de piață și riscul de lichiditate.

Mai multe informații găsiți pe jurnalul.ro

 

×
Subiecte în articol: Jurnalul piata de capital
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close