Antena 3 CNN Economic Cel mai mare proiect de regenerare urbană din Bucureşti

Cel mai mare proiect de regenerare urbană din Bucureşti

Ansamblurile rezidenţiale care pun accent pe aşa-numita regenerare urbană prind avânt în România. Concret, clădirile folosesc soluţii şi echipamente prietenoase cu mediul. Astăzi, un astfel de proiect rezidenţial a fost lansat în Sectorul 3 din Bucureşti.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Noi 2023   •   17:10

Situat pe strada Industriilor din Sectorul 3 al Capitalei, noul ansamblu rezidenţial se află în vecinătatea unor zone de interes, dar şi aproape de numeroase şcoli şi grădiniţe.

Cu o viziune inovatoare, ansamblul transformă într-o comunitate vibrantă o zonă nevalorificată a oraşului.

"Noi, practic, aici vrem să creem un oraş în oraş şi care să fie oraşul de şapte minute. În cele şapte minute să se poată ajunge la cam tot ce are nevoie un locuitor al unei zone. Acest cartier va fi compus din 5.000 de locuinţe, aproximativ 12.000 de persoane, de locuitori. Va fi, pentru că e foarte important, spaţiu verde, peste 5 hectare de spaţiu verde", a declarat Ionuţ Negoiţă, dezvoltator imobiliar.

Aşa-numitele proiecte de regenerare urbană reprezintă o soluţie şi la aglomeraţia din marile oraşe.

"Practic, pe o suprafaţă, pe o zonă abandonată, pe o zonă care a fost industrială, noi vrem să venim şi să îi dăm viaţă, să creem o zonă unde se poate locui la un nivel destul de ridicat", a mai explicat Ionuţ Negoiţă.

Un nivel ridicat la preţuri accesibile.

"Preţurile apartamentelor, de la garsoniere până la trei camere, intervalul de preţ fiind undeva între 55.000 până la 110.000 de euro. Aceste apartamente se încadrează la cota redusă de TVA, care la momentul de faţă este 5%, dar se va modifica la 9% începând cu anul viitor", a precizat Bogdan Bălaşa, general manager.

Complexul de regenerare urbană Hils Development din Sectorul 3 se află la doar 600 de metri de metroul care face legătura cu centrul Capitalei.

×
Subiecte în articol: regenerare urbană București
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close