Antena 3 CNN Economic Companii IBM ar putea prelua Sun Microsystems pentru suma de 6,5 miliarde de dolari

IBM ar putea prelua Sun Microsystems pentru suma de 6,5 miliarde de dolari

IBM ar putea prelua Sun Microsystems pentru suma de 6,5 miliarde de dolari
Sursa foto: IBM
19 Mar 2009   •   16:35

Compania IBM ar putea prelua Sun Microsystems Inc pentru suma de 6,5 miliarde de dolari. Dacă planul se va concretiza, aceasta va fi cea mai mare achiziţie realizată vreodată de IBM.

Informaţia provine de la o persoană care a participat la negocieri şi care a dorit să-şi păstreze anonimatul, deoarece tranzacţia este încă în stadiu de proiect şi este posibil să nu fie dusă la capăt.

Negocierile privind această achiziţie au fost dezvăluite şi de Wall Street Jourrnal. Vestea a determinat a creştere a acţiunilor Sun de la 3.92 dolari la 8.89 dolari.

Aceasta nu este prima tranzacţie de proporţii din lumea IT. Anul trecut, Hewlett-Packard Co. a plătit nu mai puţin de 13.9 miliarde de dolari pentru a cumpăra Electronic Data Systems.

Preluarea Sun Microsystems Inc de către IBM ar putea determina o reducere semnificativă a personalului Sun. Pe de altă parte, în urma acestei achiziţii, IBM ar putea avea profita de pe urma afacerilor care utilizează produsele Sun.

Chiar dacă s-a confruntat cu probleme financiare, Sun are clienţi fideli care vor continua să utilizeze produsele companiei.

La sfârşitul anului 2008, Sun deţinea 10.1% din piaţa serverelor, în timp ce IBM deţinea 32 % şi HP aproape 30 %.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: IBM achizitie
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close