Antena 3 CNN Economic Companii Microsoft a cumpărat Skype pentru 8,5 miliarde de dolari

Microsoft a cumpărat Skype pentru 8,5 miliarde de dolari

Microsoft a cumpărat Skype pentru 8,5 miliarde de dolari
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
10 Mai 2011   •   10:50

Microsoft a achiziţionat serviciul de conferinţe video pe web al Skype Technologies pentru suma de 8,5 miliarde de dolari, incluzând datoriile, conform Bloomberg.

Achiziţionarea Skype, care înregistrează pierderi financiare, nu va avea un impact imediat în finanţele gigantului Microsoft, dar va însemna un pas important făcut de acesta pentru a concura cu Apple şi Google.

În timp ce piaţa telefoanelor mobile este în expansiune, iar importanţa computerelor personale se diminuează, ameninţând profiturile aduse de Windows şi Office, Microsoft a identificat nevoia de a deveni un jucător competitiv şi relevant în mediul on-line şi mobil.

Deşi compania Microsoft şi-a dublat cifra de afaceri în ultimii opt ani, acţiunile companiei s-au menţinut, în mare, la acelaşi nivel, iar investitorii sunt îngrijoraţi de capacitatea companiei de a se adapta şi a ţine pasul cu rivali ca Google, într-un domeniu IT mereu în schimbare.

Apple a introdus serviciul FaceTime, odată cu noua generaţie de iPhone şi MacBook, un serviciu de apel video care a fost foarte apreciat în rândul clienţilor. Google a urmat exemplul, oferind serviciu video pentru aplicaţia Google Talk, disponibilă pe telefoanele cu sistem de operare Android.

Singura opţiune de apel video oferită de Microsoft în prezent este Windows Live Messenger, care nu are corespondent, însă, în varianta pentru mobil.

Skype are o aplicaţie proprie care este disponibilă pentru mai multe platforme, iPhone, iPad, Android, BlackBerry, dar nu poate fi folosită cu telefoanele care rulează un sistem de operare de la Microsoft.

Atât Facebook, cât şi Google şi-au manifestat interesul pentru achiziţionarea Skype, dar ofertele între trei şi patru miliarde de dolari nu se ridică la suma oferită de Microsoft.

Afacerea de peste opt miliarde de dolari ar fi cea mai mare tranzacţie din istoria de 36 de ani a companiei Microsoft.

×
Subiecte în articol: microsoft Skype achizitie
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close