Antena 3 CNN Economic Companii Prima mutare a noului ministru al Energiei: Rezolvarea situaţiei controversate de la CE Oltenia

Prima mutare a noului ministru al Energiei: Rezolvarea situaţiei controversate de la CE Oltenia

Prima mutare a noului ministru al Energiei: Rezolvarea situaţiei controversate de la CE Oltenia
Sursa foto: Foto: Facebook Victor Grigorescu
19 Noi 2015   •   19:49
Laurentiu Ciurel a luat în considerare să-şi prezinte demisia din functia de director general al Complexului Energetic Oltenia, a declarat pentru hotnews.ro Victor Grigorescu, noul ministru al energiei.

"Am avut o discutie cu domnul Laurentiu Ciurel si am apreciat deschiderea acestuia de a lua in considerare demisia din functia de director general al Complexului Energetic Oltenia, apreciind aceasta decizie ca fiind benefica atat pentru domnia asa, cat si pentru companie", a afirmat Victor Grigorescu.

Practic, inca din prima zi de mandat, Victor Grigorescu a inceput demersurile pentru rezolvarea situatiei controversate de la CE Oltenia.

Reamintim ca prima interpelare adresata de un parlamentar noului ministru al energiei avea ca tema exact situatia directorului general al CE Oltenia. Acesta ar fi intr-un conflict de interese in conditiile in care compania pe care o conduce s-a constituit parte civila in procesul Turceni-Rovinari. 

Laurentiu Ciurel a fost trimis în judecata in dosarul Turceni-Rovinari, alaturi de Victor Ponta si Dan Sova. Acesta a ramas in functia de director general al CE Oltenia, chiar daca aceasta companie este parte civila in dosar. CE Oltenia ar trebui sa recupereze un prejudiciu estimat de procurorii DNA la 19,7 milioane de lei, din care 2,7 milioane de lei provocat de actualul director general, Laurentiu Ciurel, inculpat in acest dosar. Insa, in conditiile in care Laurentiu Ciurel nu isi da demisia din functia de director general, apare sub semnul intrebarii libertatea directiei juridice a companiei de a prezenta probe impotriva sa.
Continuarea pe hotnews.ro

×
Subiecte în articol: ministrul energiei
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close