Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să scapi de datorii: 5 metode care funcționează

Cum să scapi de datorii: 5 metode care funcționează

Datoriile sunt întotdeauna o corvoadă, mai ales când îți este greu să scapi de ele. Deși nu ne-am dori să depindem de banii altcuiva, uneori îndatorarea este inevitabilă.

Cum să scapi de datorii: 5 metode care funcționează
Sursa foto: Pexels.com
de Georgiana Adam    |    28 Iun 2022   •   14:28

Datoriile sunt întotdeauna o corvoadă, mai ales când îți este greu să scapi de ele. Deși nu ne-am dori să depindem de banii altcuiva, uneori îndatorarea este inevitabilă. Fie că apare un eveniment neprevăzut, fie că vrem să ne cumpărăm un lucru sau să investim în propria dezvoltare, se întâmplă să ne împrumutăm.

Criza energetică și războiul din vecinătatea țării și-au pus amprenta asupra economiei globale și naționale, rezultatul fiind o inflație galopantă. În aceste condiții, costurile tuturor produselor și serviciilor au crescut, astfel că este dificil să-ți administrezi atât datoriile, cât și cheltuielile curente. Din fericire, există anumite metode prin care poți scăpa de datorii. 

1. Accesează un credit rapid

Posibilitatea de a obține un împrumut rapid online te poate scăpa de stres când termenul de înapoiere se apropie și nu ai banii necesari. Creditul se accesează ușor, prin înscrierea pe site-ul unei instituții financiare nebancare, completarea unui formular și adăugarea unor copii după câteva documente.

Bineînțeles, trebuie să faci dovada unui venit regulat, pentru ca IFN-ul să aibă garanția că vei înapoia suma împrumutată. Poți solicita o sumă mică printr-un credit rapid, dar, pe măsură ce accesezi și înapoiezi credite, vei avea acces la sume mai mari. Returnarea banilor, însoțită de dobânda stabilită prin contract, se face în rate lunare, până la un anumit termen.

2. Reevaluează-ți veniturile și cheltuielile

Deseori, problemele de administrare a finanțelor se ascund în detalii mici. Anumite cheltuieli, aparent mici, se adună și contribuie la pierderea banilor până la apariția nevoii de îndatorare. Pune pe hârtie tot ce câștigi și toate lucrurile pe care dai bani.

Elimină cheltuielile inutile sau neesențiale și caută soluții mai ieftine pentru anumite servicii sau lucruri. De exemplu, poți trece de la abonamentul de televiziune cu maxim de canale la unul cu mai puține. Schimbă furnizorul de energie dacă găsești o ofertă mai bună la un concurent. Încearcă să faci în așa fel încât să-ți rămână cât mai mulți bani la finalul lunii, pentru a-ți putea plăti datoriile.

3. Ia-ți un loc de muncă suplimentar

Sigur că nimeni nu-și dorește să muncească toată ziua, dar pentru a-ți plăti datoriile un job suplimentar poate reprezenta o soluție. Un job temporar cu jumătate de normă sau unul de tip project-based îți pot oferi și noi oportunități de creștere profesională și, implicit, financiară.

Lucrul suplimentar poate lua și forma unui parteneriat cu o firmă de vânzări, a unei colaborări la distanță sau a efectuării unor sondaje. Nu ignora joburile ocazionale, care apar cu ocazia unor festivaluri sau evenimente.

4. Vinde lucrurile de care nu mai ai nevoie

Toți avem în locuințe lucruri care ne prisosesc, fie că e vorba de haine, aparatură, cărți sau alte obiecte. Evaluează-ți obiectele și vinde-le pe cele inutile. Poți contacta apropiați care ar putea fi interesați, te poți folosi de social media sau poți posta anunțuri pe site-uri de vânzări. Orice ban contează când ai datorii, așa că nu te descuraja dacă obiectele tale nu îți aduc prea mult. 

5. Redu standardul de viață

Nu e plăcut să treci de la un standard ridicat de viață la unul inferior, dar trebuie să gândești pozitiv: după ce îți plătești datoriile, poți reveni la standardul inițial. Dacă ai o mașină scumpă, vinde-o și achiziționează una mai ieftină, dar funcțională. Renunță la ieșirile scumpe la restaurant și mănâncă mai des acasă ori mergi la localuri mai accesibile ca preț.

Cumpără-ți haine și accesorii de calitate, dar nu de la marile branduri. Alege ieșiri de weekend în apropierea casei sau destinații ieftine. În general, evită serviciile și obiectele scumpe, pentru a putea reduce pierderile. 

Datoriile sunt stresante și îți afectează semnificativ viața. Cele 5 metode de mai sus te pot scăpa de ele.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close