Antena 3 CNN Economic Firme private, "pregătite" să preia minele de la CE Oltenia, după ce Orban a anunţat că renunță la cărbune

Firme private, "pregătite" să preia minele de la CE Oltenia, după ce Orban a anunţat că renunță la cărbune

Minerii din Oltenia sunt decişi să vină pe jos la Bucureşti şi ameninţă cu proteste în stradă, după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că închide mai multe mine, iar în tot acest timp, mai multe firme private sunt gata să preia minele care vor fi închise, spun reprezentanţii minerilor. 

Firme private, "pregătite" să preia minele de la CE Oltenia, după ce Orban a anunţat că renunță la cărbune
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    08 Iun 2020   •   13:30

Mai mult, "băieţii deştepţi" din energie au cerut autorizații pentru exploatarea cărbunelui, potrivit ecopolitic.ro

Demersurile au fost făcute de o firmă de transport din minerit care s-a apucat de lucrări de explorare sau "exploatare" cărbune. 

Conform presei locale, Dogerik Trans SRL, firma care a prins primul contact la Complexul Energetic Oltenia în 2015, societatea transportând minerii cu mașini NATO, este cea care a început demersurile să facă aceste lucrări în perimetrul din zona Motru. 

Practic, dacă firma va găsi cărbune, se va ocupa de exploatare.

Conform unor relatări ale oamenilor din zona în care se pregătește deschiderea microcarierelor, până în acest moment, chiar dacă au făcut deja memorii la mai multe autorități, nu au primit niciun răspuns concret și sunt speriați de potențialele afectări ale gospodăriilor sau chiar ale sănătății cauzate de poluarea provocată de aceste exploatări de cărbune.

Minerii ameninţă că vin să protesteze în Capitală

Zilele trecute, minerii au ameninţat că vin să protesteze în Capitală, după o declaraţie recentă făcută de premierul Ludovic Orban.

Şeful Guvernului a spus că toate grupurile pe bază de cărbune vor fi închise, ceea ce înseamnă că foarte mulţi mineri îşi vor pierde locurile de muncă.

Potrivit estimărilor, de la Complexul Energetic Oltenia ar urma să fie concediaţi în jur de 10.000 de oameni.

România renunţă la energia pe bază de cărbune

Sindicaliştii le cer guvernaților să spună ce măsuri au de gând să ia pentru a atenua impactul social din următorii ani şi anunţă clară că îşi vor "apăra" locurile de muncă.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că România va renunţa la producţia de energie pe bază de cărbune, iar centralele Complexului Energetic Oltenia vor fi trecute pe gaze.
 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close