Antena 3 CNN Economic Imobiliare Chiriile au scăzut cu 20%. O garsonieră în Titan este 190 de euro lunar (VIDEO)

Chiriile au scăzut cu 20%. O garsonieră în Titan este 190 de euro lunar (VIDEO)

Chiriile au scăzut cu 20%. O garsonieră în Titan este 190 de euro lunar (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
12 Sep 2010   •   15:47

Toamna nu mai aduce majorarea chiriilor. Dacă în anii trecuţi, proprietarii de apartamente abia aşteptau întoarcerea elevilor şi a studenţilor pentru a creşte preţurile, anul acesta tarifele au scăzut cu 20%, faţă de ultimele două luni. Ieftinirea vine ca urmare a crizei financiare şi a ofertei mari de pe piaţă, scriu jurnaliştii de la Evenimentul Zilei.

Elevii şi studenţii aflaţi în căutarea unui apartament pentru perioada anului şcolar au la dispoziţie o ofertă mult mai bogată faţă de anii trecuţi. Concurenţa i-a îndemnat pe proprietari să scadă preţurile şi să ceară garanţie doar pentru o lună.

O garsonieră utilată modern, din zona Titan, situată lângă un centru comercial, poate fi închiriată cu 190 de euro lunar. Un bun negociator poate ajunge să plătească numai 170 de euro. În zona Gării de Nord, preţul urcă până la 300 de euro, în timp ce în Drumul Taberei o garsonieră se poate închiria şi cu 160 de euro.

Chiriile din celelalte mari centre universitare din ţară nu diferă prea mult faţă de costurile din Capitală. Astfel, în zona centrală a Iaşiului, un student păteşte pentru o garsonieră cel puţin 170 de euro. Pentru cei care vor să închirieze un apartament cu trei camere, costul poate ajunge până la 390 de euro.

Şi studenţii din Timişoara plătesc aceiaşi bani, pentru cazare.

În Cluj, tot în zona centrală, un apartament asemănător se închiriază cu cel mult 370 de euro. Preţul pentru o garsonieră este însă mai mare cu 20 de euro, faţă de Iaşi.

Constănţenii închiriază cel mai ieftin apartamentele. Pentru 3 camere, doritorii plătesc 200 de euro, însă nu în zona centrală.



Antena 3

×
Subiecte în articol: chirii elevi studenti apartamente garsoniera
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close