Antena 3 CNN Economic Imobiliare Cutremurele reglează piaţa imobiliară

Cutremurele reglează piaţa imobiliară

Cutremurele reglează piaţa imobiliară
Sursa foto: piata imobiliara
29 Apr 2009   •   20:22

Zvonurile legate de producerea unor noi cutremure în România sunt o parte a factorilor care influenţează decizia clienţilor cu privire la achiziţionarea unui apartamant vechi, în ciuda preţurilor competitive ale acestora, anunţă Capital. Astfel, clienţii caută locuinţe ridicate după cutremurul din 4 martie 1977.
Apartamentele din blocurile construite înainte de 1977 sunt mai ieftine, dar nu mai rpezintă garanţii pentru clienţii speriaţi de cutremurul de sâmbătă. Pentru ei, a devenit mai importantă siguranţa că vor avea un acoperiş deasupra capului şi după un eventual seism.

?Odată cu incidentul de săptămâna trecută, potenţialii clienţi vor tatona piaţa înainte de a tranzacţiona un apartament într-un bloc vechi?, a declarat, pentru Capital, Monica Marin, Partener Manager al companiei imobiliare EuroMetropola.
?O parte însemată din cumpărători se îndreaptă către imobile cu cel mult patru etaje, construite după 1977. Specialiştii spun că apartamentele realizate după cutremurul din ?77 sunt mai sigure din punctul de vedere al rezistenţei seismice, datorită modificării normativelor după care au fost construite?, spune Marin.
Nici băncile nu privesc cu ochi buni tranzacţiile cu clădiri vechi. Contactaţi de Capital, reprezentanţii OTP Bank confirmă faptul că şi instituţiile de credit ţin cont de vechimea apartamentelor în momentul acordării unui credit ipotecar.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata imobiliara cutremure risc seismic
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close