Antena 3 CNN Economic Imobiliare În ciuda declinului imobiliar, unii bucureşteni cer şi 4 milioane euro pentru o proprietate

În ciuda declinului imobiliar, unii bucureşteni cer şi 4 milioane euro pentru o proprietate

În ciuda declinului imobiliar, unii bucureşteni cer şi 4 milioane euro pentru o proprietate
20 Mai 2010   •   20:53

În ciuda evoluţiilor pieţei imobiliare din ultimii doi ani, există oameni în Bucureşti care cer şi patru milioane de euro pentru o proprietate cu destinaţia locuinţe, relatează Mediafax, care citează o analiză a Imopedia.ro.

Cea mai scumpă proprietate ultracentrală este situată în zona Dacia. Este vorba despre o vilă cu 11 camere şi o suprafaţă 2.390 metri pătraţi plus un teren de 795 metri pătraţi. Această proprietate este scoasă la vânzare pentru suma de patru milioane de euro.

Un duplex din cartierul Primăverii, construit în 2004, cu o suprafaţă de 252 metri pătraţi utili, se află printre cele mai scumpe proprietăţi ale Imopedia.ro. Astfel, pentru acest duplex, proprietarul vrea două milioane de euro. De asemenea, un penthouse în aceeaşi zonă, de 355 metri pătraţi utili, costă 1,5 milioane de euro.

Preţul vilelor pe metru pătrat a ajuns în sudul Capitalei sub cel al apartamentelor

În sudul Capitalei locuinţele de bloc sunt scoase la vânzare la preţuri mai mari decât ale caselor, potrivit analizei realizate de Imopedia.ro. În acelaşi timp, preţul vilelor din zona de vest a Bucureştiului, calculat pe metru pătrat, a ajuns la acelaşi nivel cu cel al apartamentelor.

Astfel, preţul mediu cerut de proprietarii apartamentelor în sudul oraşului este de 930 euro pe metru pătrat. Prin urmare, s-a înregistrat o scădere de 29% în comparaţie cu prima lună a anului trecut şi de 5% faţă de iulie 2009. În zona de sud vilele vechi se vând mai ieftin decât apartamentele vechi, proprietarii solicitând 810 euro pe metru pătrat.

De asemea, cei care au realizat analiza susşin că, în urma crizei imobiliare metrul pătrat pentru o vilă din vestul Bucureştiului este scos la vânzare la acelaşi preţ cu un apartament în aceeaşi zonă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: case locuinte piata imobiliara
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close