Antena 3 CNN Economic Imobiliare Preţurile terenurilor şi materialelor de construcţii au scăzut simţitor. O vilă de 150 de metri pătraţi costă 70.000 euro (VIDEO)

Preţurile terenurilor şi materialelor de construcţii au scăzut simţitor. O vilă de 150 de metri pătraţi costă 70.000 euro (VIDEO)

Preţurile terenurilor  şi materialelor de construcţii au scăzut simţitor. O vilă de 150 de metri pătraţi costă 70.000 euro (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
20 Aug 2010   •   21:36

Dacă aţi strâns bani pentru o casă, e momentul vă apucaţi să o construiţi. Terenurile sunt la mai puţin de jumătate faţă de acum doi ani, iar preţul materialelor este mai jos ca niciodată. O vilă de 150 de metri pătraţi costă 70.000 de euro, cu tot cu finisaje. Cam cât un apartament de două camere, confort doi înainte de criză.

Specialiştii spun că e un moment bun pentru construcţia unei case. De doi ani preţurile coboară. Iar cea mai mare scădere au avut-o terenurile. 

În anunţurile date de proprietari cele mai mici preţuri încep de la 50 de euro. Atât costă un metru pătrat în Berceni, la fel ca în Prelungirea Ghencea. În Otopeni, preţul creşte până la 70 de euro, dar mai puteţi negocia. Iar în zone precum 1 Mai, un metru pătrat se vinde cu 600 euro. Acum un an era 1.500. Tot în jos au mers şi preţurile materialelor de construcţii. 

Acum, un sac de adeziv costă 10 lei. Anul trecut costa 14. Atunci când un metru cub de BCA era 225 de lei. Acum e 200 de lei. Şi cimentul s-a ieftinit. Chiar şi asa, cumpărători sunt puţini. După doi ani de scăderi, specialiştii speră ca din toamnă piaţa construcţiilor să îşi revină.

Observator

×
Subiecte în articol: pret terenuri apartament vila euro
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close