Antena 3 CNN Economic Imobiliare România, Bulgaria şi Rusia, campioanele riscului pe piaţa imobiliară

România, Bulgaria şi Rusia, campioanele riscului pe piaţa imobiliară

România, Bulgaria şi Rusia, campioanele riscului pe piaţa imobiliară
Sursa foto: romania
24 Noi 2009   •   12:54

România, Bulgaria şi Rusia sunt "campionii riscului" în regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est (ECE), iar fondurile de investiţii care vizau exclusiv această regiune au început să-şi regândească strategiile prin extinderea ariei de acţiune, potrivit companiei DTZ Echinox, citată de Mediafax.

"România, Bulgaria şi Rusia sunt campionii riscului, zona de război, din regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est pentru managerii de fonduri de investiţii. Polonia, Cehia şi Ungaria sunt zone mai sigure. Actorii clasici de pe piaţă, respectiv fondurile austriece, care erau limitaţi ca zonă de investiţii şi-au extins aria de acţiune la nivelul întregii Europe sau chiar în toată lumea", a declarat Cristian Ustinescu, capital marketing manager la compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

După părerea acestuia, oportunităţi pentru investiţii imobiliare există în prezent la nivel internaţional, iar investitorii pot achiziţiona în condiţii bune în orice ţară.

"Dacă poţi să cumperi o casă cu un dolar în Florida, de ce să cumperi mai scump în Sofia?", a spus Ustinescu.

În 2009, valoarea tranzacţiilor imobiliare s-a prăbuşit de la nivelul de aproape un miliard de euro din 2008 la peste 70 milioane de euro, cea mai mare preluare fiind realizată în luna octombrie, când fondul New Europe Property Investments a achiziţionat de la firma Belrom Real Estate parcul comercial European Retail Park Brăila. Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 63 de milioane de euro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia Bulgaria România piata imobiliara
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close