Antena 3 CNN Economic Ce se întâmplă cu impozitarea salariilor în România. Anunțul ministrului Adrian Câciu

Ce se întâmplă cu impozitarea salariilor în România. Anunțul ministrului Adrian Câciu

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a vorbit, joi, despre impozitarea salariilor românilor și despre cumulul pensie-salariu.

Ce se întâmplă cu impozitarea salariilor în România. Anunțul ministrului Adrian Câciu
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Laura Dinu    |    12 Mai 2023   •   12:10

Încasările statului încep să revină la normalul programat, iar în acest moment nu se impune să intervenim pe impozitare, spune ministrul.

„Partea de abordare a cumulului pensie cu salariu se va face prin act normativ la nivel de lege. Legat de celelalte evenimente, de posibilități de taxare, discuțiile pe care le-am avut au fost acelea...

Citește și: Guvernul a aprobat ordonanța de urgență pentru reducerea cheltuielile bugetare

În primul rând trebuie să spun că încasările statului încep să revină la normalul programat. Deci instituțiile de stat au început să înțeleagă mai bine rolul.

Pe de altă parte, cred că la acest moment în care avem această ordonanță nu se impune să intervenim pe impozitare”, a mai spus Adrian Câciu.

El afirmă că o discuție despre impozitarea progresivă va avea loc „după ce statul își realizează atribuțiile și după ce se întâmplă ceea ce toți ne dorim - digitalizarea instituțiilor statului”.

Executivul a aprobat, vineri, ordonanța de urgență care reduce cheltuielile bugetare.

„Am adoptat o serie de măsuri în vederea unei chibzuiri a banului public. Față de forma pe care am avut-o în transparență decizională, au apărut și câteva modificări.

Pe scurt – stabilirea de limite lunare de cheltuieli de către Guvern și derogarea de la aceste limite doar prin Memorandum aprobat tot de către Guvern, reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunuri și servicii, cu excepția cheltuielilor din domeniul sănătății și educației, interzicerea achiziționării, preluării în leasing sau a închirierii de autoturisme, mobilier și aparatură, birotică, de către autoritățile și instituțiile publice”, a declarat Adrian Câciu.

×
Subiecte în articol: Adrian Câciu impozitare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close