Antena 3 CNN Economic INCOME. Scandal pe banii a 1,7 milioane de români

INCOME. Scandal pe banii a 1,7 milioane de români

INCOME. Scandal pe banii a 1,7 milioane de români
26 Oct 2019   •   22:41

Tema salariului minim pe economie este intens abordată de liderii principalelor partide politice în campania pentru alegerile prezidențiale.

In ciuda blocajului guvernamental, ministrul demis al Muncii a anunţat că Executivul a pregătit un demers prin care salariul minim pe economie va fi majorat cu 100 de lei.

Premierul desemnat Ludovic Orban critică demersul și susține că "decizia privind salariul minim nu poate să o ia decât un guvern legitim". 

"Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei sau câte un leu...Băieţii ăştia nu înţeleg, oamenii ăştia nu înţeleg că ei au fost demişi prin moţiune de cenzură, că nu mai pot să se comporte că un guvern care e în funcţiune. Decizia privind salariul minim nu poate să o ia decât un guvern legitim, votat de Parlament", a spus premierul desemnat.

Ulterior, ministrul demis a revenit cu explicații, pe Facebook, unde a explicat că o "creştere a salariului minim propusă de Guvern va avea ca efecte imediate reducerea sărăciei şi reducerea exodului românilor care pleacă la muncă în străinătate", subliniind că "Orban nu ştie şi nici nu este interesat de aceste lucruri".

În tot acest schimb de replici, aproape două milioane de români au rămas la mijloc și nu știu la ce să se aștepte după 1 ianuarie 2020.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close