Antena 3 CNN Economic Marcel Ciolacu: ”Corectăm o situație legată de medicii rezidenți! Le acordăm indemnizații în funcție de numărul gărzilor efectuate”

Marcel Ciolacu: ”Corectăm o situație legată de medicii rezidenți! Le acordăm indemnizații în funcție de numărul gărzilor efectuate”

Marcel Ciolacu a afirmat în conferința de presă de vineri că Guvernul va corecta situația legată de medicii rezidenți, astfel încât și aceștia să primească indemnizații în funcție de numărul de gărzi.

Marcel Ciolacu: ”Corectăm o situație legată de medicii rezidenți! Le acordăm indemnizații în funcție de numărul gărzilor efectuate”
Sursa foto: Marcel Ciolacu/Facebook
de Laura Dinu    |    20 Oct 2023   •   13:34

Guvernul alocă, în ședința de vineri, „sumele promise pentru a rezolva problema medicamentelor din farmacii, inclusiv cele 200 de milioane de lei pentru cheltuielile spitalelor” și corectează „o situație legată de medicii rezidenți care asigură gărzi”.

„Avem azi multe decizii importante în domeniul sănătății”, a anunțat Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu, noi detalii despre salariile angajaților din construcții și agricultură

Premierul a precizat că vor fi aprobate două strategii naționale: cea de sănătate publică și cea de luptă împotriva infecțiilor nosocomiale.

„Alocăm și sumele promise pentru a rezolva problema medicamentelor din farmacii, inclusiv cele 200 de milioane de lei pentru cheltuielile spitalelor. În plus, corectăm o situație legată de medicii rezidenți care asigură gărzi. Completăm cadrul legal în vigoare, astfel încât să acordăm și rezidenților indemnizații în funcție de numărul de gărzi efectuate”, a încheiat Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu medici rezidenți
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close