Antena 3 CNN Economic România are cel mai mare PIB de după revoluţie. INS anunţă o creştere economică de 3,7 % în primele 9 luni ale anului

România are cel mai mare PIB de după revoluţie. INS anunţă o creştere economică de 3,7 % în primele 9 luni ale anului

România are cel mai mare PIB de după revoluţie. INS anunţă o creştere economică de 3,7 % în primele 9 luni ale anului
13 Noi 2015   •   09:40
Produsul Intern Brut (PIB) a înregistrat în trimestrul al treilea o creştere cu 1,4% în termeni reali faţă de trimestrul anterior şi cu 3,6% comparativ cu acelaşi trimestru al anului trecut, iar în primele nouă luni creşterea economică s-a situat la 3,7%, potrivit datelor "semnal" ale INS.

"În trimestrul III 2015, comparativ cu trimestrul anterior, Produsul intern brut a crescut cu 1,4%. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2014, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 3,6%. În perioada 1.I-30.IX 2015, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2014, Produsul intern brut a crescut cu 3,7%", se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Creşterea economică a fost aceeaşi atât pe serie brută, cât şi pe serie ajustată sezonier.

Ca urmare a revizuirii seriei brute prin includerea estimării PIB pentru trimestrul al treilea în seria trimestrială, seria ajustată sezonier a fost recalculată, indicii de volum fiind revizuiţi faţă de a doua variantă provizorie a PIB pentru trimestrul al doilea, publicată pe 7 octombrie.

Astfel, PIB-ul aferent trimestrului al doilea a stagnat faţă de primele trei luni, fiind revizuită creşterea de la 0,1%.
 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close