Antena 3 CNN Economic Investiţia imobiliară prin care îţi poţi dubla banii. "Poţi să te joci puţin cu imaginaţia şi piaţa e foarte ofertantă"

Investiţia imobiliară prin care îţi poţi dubla banii. "Poţi să te joci puţin cu imaginaţia şi piaţa e foarte ofertantă"

Garsonierele nu mai sunt în preferinţele românilor atunci când vine vorba de investiţii imobiliare. Focusul s-a schimbat, iar oamenii câştigă bani.

Investiţia imobiliară prin care îţi poţi dubla banii. "Poţi să te joci puţin cu imaginaţia şi piaţa e foarte ofertantă"
Sursa foto: Getty Images | Hispanolistic
de Georgiana Adam    |    05 Dec 2023   •   16:00

Studioul ia acum faţa garsonierelor în preferinţele celor care vor să facă investiţii imobiliare.

Spaţiul mai generos şi finisajele moderne fac ca investiţia să fie extrem de profitabilă pe termen lung, mai ales la închiriere. 

În plus, analiştii spun că, în timp, valoarea unui astfel de imobil se poate dubla, dacă este achiziţionat în stadiul de proiect. 

"Am analizat foarte bine piaţa, pornind de la buget, pornind de la locaţie. O casă îţi aduce un plus. 

Citeşte şi: Motivul pentru care nu e bine ca românii să-şi ţină salariul pe card. Adrian Negrescu: "Trebuie să fim foarte atenți, e un lucru esenţial

Investiţia imobiliară prin care îţi poţi dubla banii

E ceva palpabil, adică banii ţinuţi într-o bancă reprezintă doar o hârtie, pe când aici poţi să te joci puţin cu imaginaţia şi piaţa e foarte ofertantă pe zona asta", spune Aurelia Cernăianu, investitor.

După ce a analiuat luni întregi piaţa, ea a cumpărat un studio în nordul Capitalei. 

În medie, o garsonieră se închiriază în mai puţin de 14 zile şi se poate vinde în mai puţin de o lună. Costurile de întreţinere mici sunt motivul principal pentru care investiţia este profitabilă, atât pentru proprietar, cât şi pentru chiriaş.

În medie, un studio la gri într-un ansamblu rezidenţial din Capitală se vinde cu 50.000-60.000 de euro plus TVA. 

Cu finisaje, poate ajunge şi la 70.000 de euro, iar mobilatul este mai ieftin faţă de un apartament. Chiria depăşeşte 400 de euro pe lună.

"Clienţii proprietari au ca a doua opţiune această variantă. În sensul că ei cumpără aceste apartamente, locuiesc în ele o perioadă, 5-10 ani, după care îşi cumpără un apartament mai mare şi primul apartament devine o investiţie pentru că îl închiriază în calitate de proprietari", spune Răzvan Stroescu, analist imobiliar, potrivit observatornews.ro.

În 2023, românii au cumpărat imobile cel mai mult în luna ianuarie, iar perioada iulie-septembrie a stârnit cel mai mult interesul celor care au vrut să închirieze un imobil.

×
Subiecte în articol: imobiliare studio bani
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close