Antena 3 CNN Economic Ministerul de Finanţe, acuzat de blat la concursul de proiecte depuse de IMM-uri pentru obţinerea de finanţare. Cum răspunde instituţia

Ministerul de Finanţe, acuzat de blat la concursul de proiecte depuse de IMM-uri pentru obţinerea de finanţare. Cum răspunde instituţia

Ministerul de Finanţe, acuzat de blat la concursul de proiecte depuse de IMM-uri pentru obţinerea de finanţare. Cum răspunde instituţia
Sursa foto: Foto: thinkstock.com
de M.Z.    |    28 Aug 2013   •   15:58
Update 15.58 - Sesiunea de înregistrare on-line a cererilor de ajutor pentru IMM-uri a fost declarată închisă miercuri dimineaţă la ora 8:35:41, după numai cinci minute de la deschidere, în urma epuizării bugetului în valoare de 500 de milioane de lei alocat schemei, potrivit unui anunţ postat pe site-ul Ministerului de Finanţe.

"Conform prevederilor (...), înregistrarea cererilor de acord pentru finanţare se suspendă atunci când se constată că finanţarea solicitată prin cererile de acord pentru finanţare înregistrate atinge nivelul bugetului anual alocat schemei. Având în vedere că din finanţarea solicitată prin cererile înregistrate on-line bugetul anual de 500 milioane lei alocat schemei a fost epuizat, începând cu data de 28 august 2013, ora 8:35:41, sesiunea de înregistrare on-line a cererilor de acord pentru finanţare în baza HG nr. 274/2013 cu modificările şi completările ulterioare este declarată închisă", se precizează în anunţul Ministerului Finanţelor.
____________________________________

Ştirea iniţială 12.54


Acuzaţii de blat la Ministerul de Finanţe. Sute de firme nu s-au putut înregistra astăzi la concursul de proiecte pentru obţinerea de finanţare.

Sistemul informatic s-a blocat la doar câteva minute de la începerea concursului.

Firmele care nu au reuşit să se înscrie acuză ministerul de nereguli.

Trei mesaje venite la redacţia HotNews.ro miercuri dimineaţa reclamă desfăşurarea incorectă a procedurii electronice de depunere a dosarelor.

"Azi 28.08.2013, pe site-ul ministerului de finante, la ora 8.30 si 10 secunde s-a blocat site-ul la inregistrarea online a ajutorului de minimis . Apoi dupa 15 minute a aparut lista cu cei admisi", arată unul dintre mesaje, confirmat de alte două reclamaţii.

Ministerul Finanţelor nu a răspuns încă solicitărilor trimise de HotNews.ro. Suma totală a ajutoarelor este de 500 milioane de lei.




×
Subiecte în articol: Ministerul de Finante
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close