Antena 3 CNN Economic Ministrul Dragnea are planuri mari pentru dezvoltarea zonei Deltei Dunării

Ministrul Dragnea are planuri mari pentru dezvoltarea zonei Deltei Dunării

Ministrul Dragnea are planuri mari pentru dezvoltarea zonei Deltei Dunării
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    21 Apr 2015   •   12:57
România are o soluţie nouă pentru dezvoltarea Deltei Dunării, astfel că zona ar putea înflori în următoarea perioadă, mai ales că dispunem şi de fonduri alocate de peste 400 milioane de euro. 
 
Declaraţiile au fost făcute de ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, marţi, într-o dezbatere realizată de Intact Media Group, la Palatul Parlamentului.
 
"O noutate o reprezintă abordarea dezvoltării zonei Deltei Dunării: e vorba de folosirea unui instrument nou, de investiţii teritoriale integrate, de o alocare rezervată de 411 milioane de euro. Zonele vor fi rezervaţia Delta Dunării, Tulcea şi Constanţa", a spus ministrul Liviu Dragnea.
 
Potrivit demnitarului, am fi singurii care am finanţa proiecte din cadrul strategiei Dunării.
 
"O altă noutate o reprezintă modul cum România abordează strategia Dunării. Din informaţiile pe care le avem noi, se pare că suntem singura ţară în care se finanţează în mod real proiecte din cadrul strategiei Dunării, sunt sume dedicate anume pentru strategia Dunării, ceea ce poate duce la o dezvoltare serioasă în această zonă", a adăugat Dragnea.
 
Printre axele care vor fi finanţate în cadrul acestui program se numără: competitivitatea mediului de afaceri, îmbunătăţirea mediului urban, protecţia patrimoniului cultural, îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, sănătatea, investiţiile în infrastructură.
 
De o atenţie deosebită şi va bucura şi zona Dobrogei, a asigurat demnitarul.
 
"În afară de ceea ce e alocat din programul operaţional regional pentru această investiţie teritorială, toate celelalte programe operaţionale au o sumă alocată pentru acest program, în aşa fel încât ne apropiem de un miliard de euro care va fi practic dedicat pentru Dobrogea, pentru a exploata resursele uriaşe din acea zonă, resurse turistice şi de dezvoltare", a încheiat şeful de la Dezvoltare Regională. 

Citiţi şi Ponta: Eram la 7% absorbţie de fonduri UE, cu toate programele operaţionale suspendate. Astăzi suntem la 55%

Rovana Plumb: Locuri de muncă pentru mii de români, din fonduri europene
 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Intact Media Group
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close