Antena 3 CNN Economic Previziune sumbră! Monedele est-europene se apreciază în acest ani. De ce leul face excepție

Previziune sumbră! Monedele est-europene se apreciază în acest ani. De ce leul face excepție

Previziune sumbră! Monedele est-europene se apreciază în acest ani. De ce leul face excepție
Sursa foto: Foto: pixabay.com
11 Mai 2018   •   08:44

Instabilitatea provocată pe piaţa globală de aprecierea dolarului nu va avea un efect de lungă durată asupra monedelor din Europa Centrală şi de Est, majoritatea urmând să se aprecieze în următoarele 12 luni, singurele excepţii urmând să fie leul românesc şi dinarul sârbesc, potrivit unui sondaj realizat de Reuters în rândul a 30 de analişti.

Cele mai importante monede din estul Uniunii Europene au atins în această lună minime ale mai multor luni faţă de euro, ca efect al majorării dobânzilor în Statele Unite şi al aprecierii dolarului, evoluţii care au declanşat vânzări de active pe pieţele emergente.

Leul românesc şi dinarul sârbesc, care în acest an au avut performanţe mai bune faţă de restul monedelor din regiune, se vor deprecia în următoarele 12 luni  cu 0,9%, respectiv cu 1,3%, conform previziunilor analiştilor.

Leul şi dinarul s-ar putea deprecia în continuare în următoarele săptămâni, potrivit sondajului, în timp ce coroana, forintul şi zlotul se vor aprecia cu circa 1% până la sfârşitul acestei luni, potrivit news.ro.

 

×
Subiecte în articol: previziune monede leu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close