Antena 3 CNN Economic Programul Electric Up ar putea conţine finanţare de 100% de la stat pentru pompe de căldură

Programul Electric Up ar putea conţine finanţare de 100% de la stat pentru pompe de căldură

Programul Electric Up, derulat de Ministerul Energiei, ar putea conţine finanţare de 100% şi pentru pompe de căldură.

Programul Electric Up ar putea conţine finanţare de 100% de la stat pentru pompe de căldură
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Noi 2022   •   12:39

Anunţul a fost făcut de Cristian Ilie, director de Eficienţă Energetică în cadrul Ministerului Energiei. Acesta a explicat că Guvernul are în plan, pentru anul viitor, derularea unei noi sesiuni în Programul Electric Up în care ar putea fi inclusă o finanţare de 100% de la stat pentru pompe de căldură.

"În România, programele de eficienţă energetică sunt foarte împrăştiate, nu ştii cui să te adresezi. Foarte multe ministere se ocupă de eficienţa energetică: Ministerul Mediului, prin programul Casa Verde, Ministerul Dezvoltării, prin programele legate de clădiri, Ministerul Fondurilor Europene (Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene - n.r.), prin POIM, apoi este Ministerul Energiei. Există un site care le centralizează pe toate, făcut de Ministerul Fondurilor”, a declarat Cristian Ilie la conferinţa "Eficienţa energetică în industrie", organizată de AHK România.

Programul Electric Up, derulat de Ministerul Energiei, este destinat IMM-urilor şi operatorilor economici din HoReCa.

"Programul Electric Up s-a închis în iulie şi acum suntem în derulare. Vom lansa al doilea apel anul viitor. Până acum investiţia era de 100 kW şi maximum 100.000 de euro, dar la următorul apel dorim să creştem la 200 kW şi să punem şi alte surse, cum ar fi pompele de căldură. Finanţarea este de 100%", a mai explicat Cristian Ilie.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close