Antena 3 CNN Economic Românii care ar putea lua în ianuarie de la stat cel puţin 750 de lei

Românii care ar putea lua în ianuarie de la stat cel puţin 750 de lei

"Pachetul de criză" pregătit de Guvern este compus din procentul de majorare a pensiilor, banii primiţi pentru alimente de românii cu venituri mici, dar şi un sprijin financiar separat reprezentând diferenţa de până la 4.000 de lei.

Românii care ar putea lua în ianuarie de la stat cel puţin 750 de lei
Sursa foto: pexels.com/Tima Miroshnichenko
de Georgiana Adam    |    16 Noi 2022   •   16:15

"Pachetul de criză" este o propunere a Partidului Social Democrat, însă doar pentru luna ianuarie 2023. Pentru luna februarie 2023, românii vor primi, cel mai probabil, doar pensia majorată, iar procentul vehiculat cel mai des pentru majorare este de 10%.

Tot astăzi, ministrul Finanţelor Publice a anunţat că există o anvelopă salarială de 16,5 miliarde de lei, sumă ce va fi folosiă de Guvern pentru majorarea veniturilor.

Spre exemplu, un pensionar, care are o pensie de 1200 lei în prezent, va avea, de la 1 ianuarie 2023, o pensie majorată cu 10%, ceea ce înseamnă 120 de lei în plus. Concret, pensia va fi de 1320 de lei.

În plus faţă de această majorare, Guvernul intenţionează să mai dea 250 de lei, bani pentru alimente, prin intermediul cardului. Măsura banilor pentru alimente ar putea fi prelungită şi în anul viitor, o dată la două luni.

Mai mult, românii ar putea primi şi un ajutor pentru facturi în valoare de 500 sau 600 de lei. Un alt ajutor pentru românii care au o pensie mai mică de 2300 de lei ar putea fi acordat, o singură dată, sub forma one-off, pentru a acoperi diferenţa până la 4.000 de lei.

×
Subiecte în articol: bani pensii alimente pachet criză
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close