Antena 3 CNN Economic Salarii mai mici pentru români. PNL: Toate salariile vor scădea cu 22,7% net de la 1 ianuarie 2018, dacă PSD nu renunţă la măsura cu CAS

Salarii mai mici pentru români. PNL: Toate salariile vor scădea cu 22,7% net de la 1 ianuarie 2018, dacă PSD nu renunţă la măsura cu CAS

Salarii mai mici pentru români. PNL: Toate salariile vor scădea cu 22,7% net de la 1 ianuarie 2018, dacă PSD nu renunţă la măsura cu CAS
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    21 Aug 2017   •   08:45

Mutarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat ar duce la scăderea tuturor salariilor cu 22,7%, susţine vicepreşedintele PNL Florin Roman, care cere coaliţiei PSD-ALDE retragerea măsurii propuse în acest sens de guvernul Tudose.

Solicitarea pe care o facem celor de la PSD-ALDE este să retragă punerea birurilor în ceea ce priveşte contribuţiile sociale pe umerii angajaţilor. Practic, dacă această măsură devine realitate, aşa cum insistă majoritatea PSD-ALDE-UDMR, salariile tuturor românilor vor scădea de la 1 ianuarie 2018 cu 22,7%. Aici vorbim de toţi românii care lucrează, nu doar de bugetari, ci şi din mediul privat. Prin urmare, îi rugăm pe cei care acum se bucură de majorările salariale în urma aplicării Legii salarizării să ia în calcul acest lucru, pentru că odată intrată în vigoare această măsură a guvernului Tudose, toate salariile românilor urmează să scadă la 1 ianuarie cu 22,7% net, adică banii pe care îi primeşte în mână fiecare român care munceşte”, a declarat Florin Roman, duminică, într-o conferinţă de presă organizată la sediul PNL.

Contribuţiile sociale obligatorii vor fi datorate de la 1 ianuarie 2018 de către angajat, însă obligaţia stabilirii, reţinerii şi plăţii acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni în continuare angajatorului, a precizat la sfârşitul lunii trecute Ministerul Finanţelor Publice.

Conform MFP, măsurile nu vor implica creşterea cheltuielilor salariale pentru angajator. Totodată, având în vedere şi scăderea cotei de impozit pe venit, nici venitul net al angajatului nu va fi afectat.

Prim-ministrul Mihai Tudose declara anterior că atât timp cât va ocupa funcţia de şef al executivului, măsura privind trecerea obligaţiei plăţii CAS şi CASS din sarcina angajatorului în sarcina angajatului nu va fi aplicată.
 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close