Antena 3 CNN Economic Românii câştigă mai puţin de la o lună la alta. Cu cât a scăzut salariul mediu într-o singură lună

Românii câştigă mai puţin de la o lună la alta. Cu cât a scăzut salariul mediu într-o singură lună

Institutul Naţional de Statistică arată că salariul mediu net a fost mai mic în luna septembrie decât în luna august, potrivit unor rapoarte recente. Se pare că în iulie, românii au primit mai mulţi bani.

Românii câştigă mai puţin de la o lună la alta. Cu cât a scăzut salariul mediu într-o singură lună
Sursa foto: Getty Images
de Ioana Mircea    |    13 Oct 2022   •   13:21

Cum rata anuală a inflației în luna august a fost de 15,3%, câștigul salarial real din România a fost în august cu 2,5% mai mic decât în aceeași perioadă a anului anterior, reiese din datele INS.

Reprezentanții INS au anunțat ieri că salariul mediu net din august a fost de 3.933 de lei, aşadar cu 1,1% mai mic față de luna anterioară. Se pare că în iulie, românii au câştigat mai mult pentru că aceasta a fost în care s-au acordat primele de vacanță.

Aşadar într-o singură lună, angajaţii au pierdut 43 de lei din salariu, pe fondul inflației.

Cu toate acestea, există și câteva categorii de salariați care nu au fost afectați de creșterea inflației.

Creșterile mari de venituri s-au înregistrat în domeniul agricol și industria alimentară, acestea fiind rezultate în urma introducerii unor facilități fiscale (scutirea de la plata impozitului pe venit, a CASS, reducerea CAS cu 3,75% și introducerea salariului minim brut de bază de 3.000).

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close