Antena 3 CNN Economic Soluții pentru fermierii români: garanția comercială pentru culturile de rapiță

Soluții pentru fermierii români: garanția comercială pentru culturile de rapiță

Fermierii sunt foarte atenți în aceste zile pentru că este chiar perioada în care se recoltează și se valorifică micile boabe din care se obține biocombustibil. Anul acesta a fost însă o lecție importantă pentru fermieri, care vor fi nevoiți să opteze pentru semințe de o genetică bună, adaptată la provocările climei de la noi, dacă vor să minimalizeze pierderile cauzate de vremea capricioasă.

Soluții pentru fermierii români: garanția comercială pentru culturile de rapiță
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2020   •   10:52

Important este însă parteneriatul dintre fermieri și companiile producătoare de genetică premium, cum este cazul Limagrain. Hibrizii de la rapița LG vin la pachet cu o garanție comercială de recuperare a pierderilor în caz de secetă.

Garanția comercială Limagrain recompensează fermierii care au culturile calamitate de secetă. Aceștia vor primi banii în cont pe semințe care nu au rodit la preț de listă.

Dar și cei care sunt în zonele mai puțin afectate, așa-numitele zone orange și green, sunt ajutați.

"Dacă această cultură se va întoarce, trebuie musai să fim în sprijinul femierului care poate își dorește un alt produs, în speță o altă cultură. Suntem deschiși la orice fel de propunere din partea lor, atât în partea de rapiță, dar de ce nu, Limagrain are o genetică foarte bună și în cultura de cereale păioase, și la floarea-soarelui, și la porumb, și mazăre", a declarat Adriana Popteanu, project leader LG Seeds Garanție Rapiță.

Garanția comercială se adresează și fermierilor care nu vor putea semăna din diverse motive, dar au cumpărat semințe de rapiță. Și aceștia vor primi banii înapoi pe marfa cumpărată de la LG.

×
Subiecte în articol: Limagrain
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close