Antena 3 CNN Economic Suma uriașă primită lunar de un român care cazează refugiați ucrainei. A făcut o avere din asta

Suma uriașă primită lunar de un român care cazează refugiați ucrainei. A făcut o avere din asta

Un bărbat din Timișoara care cazează 26 de ucraineni a primit în luna octombrie, de la stat, zeci de mii de lei. Până acum, acesta a strâns o avere.

Suma uriașă primită lunar de un român care cazează refugiați ucrainei. A făcut o avere din asta
Sursa foto: Gettyimages | Andreea Campeanu / Stringer
de Ioana Mircea    |    15 Noi 2022   •   20:13

În luna octombrie au fost cazați în locuințele unor persoane fizice din Timișoara 672 de refugiați ucrainei, potrivit reprezentanților centrului „Timișoara pentru Ucraina”.

Sumele decontate pentru cazarea și masa refugiaților găzduiți de persoane fizice din Timișoara, în octombrie 2022, este de 1,3 milioane de lei. Însă, cea mai mare sumă, 54 de mii de lei, a încasat-o un timișorean care găzduiește 26 de refugiați într-o casă cu două niveluri.

Pentru a intra în posesia banilor, pe lângă declarația pe proprie răspundere a proprietarului este nevoie și de o declarație tradusă a refugiaților ucraineni, care să ateste că au beneficiat de serviciile decontate.

Se pare că acest câștig lunar al unui proprietar depinde și de grija pe care o are persoana cazată la consumul de gaz, fiind și situații în care căldura este pornită atât de tare încât în apartamente se poate sta în tricou.

Una din metodele de sprijin pentru refugiații ucraineni care ajung în România este „Programul 50/20” prin care statul acordă o sumă de 50 de lei pentru cazare și 20 de lei pentru mâncare pentru fiecare refugiat ucrainean găzduit în România, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: refugiați ucraineni
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close