Antena 3 CNN Economic Unde trebuie să ţii termostatul pentru a plăti mai puțin la factura de căldură

Unde trebuie să ţii termostatul pentru a plăti mai puțin la factura de căldură

Pentru că toate s-au scumpit, iar facturile sunt din ce în ce mai costisitoare, este important să știm ce trebuie să facem pentru a economisi câțiva bani. Iată în ce loc din casă trebuie să ții termostatul pentru a plăti mai puțin la încălzire.

Unde trebuie să ţii termostatul pentru a plăti mai puțin la factura de căldură
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Andreea Ştefan    |    12 Noi 2022   •   07:45

Chiar dacă până acum am avut parte de o vreme blândă, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, iarna este tot mai aproape. Având în vedere situația economică actuală, nu ar fi rău dacă am economisi câțiva bani, așa cum putem.

Iar aici venim în ajutor cu un truc, aparent banal, dar eficient: locul în care trebuie să ții termostatul pentru a plăti cât mai puțin la încălzire.

Majoritatea oamenilor au impresia că locul în care ținem termostatul nu este important, iar asta este prima greșeală majoră.

Termostatul este cel care reglează și menține o temperatură constantă în casa ta și tot el este și cel care îți poate scoate mai mulți sau mai puțini bani din buzunar, în funcție de locul în care îl amplasezi și setările pe care i le faci.

Acesta trebuie poziționat în zona centrală a casei și, neapărat, la o înălțime de 1.3 - 1.5 metri distanță de podea. Important de reținut este și că acesta trebuie poziționat pe un perete interior.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba de amplasarea termostatului este și în ce cameră petreci cel mai mult timp, pentru că, evident, acolo ai nevoie de cel mai mult confort.

Dacă obișnuiești să stai mai mult în sufragerie, atunci acela este locul perfect pentru termostat.

Locurile în care nu este bine să ții termostatul

Și pentru că am vorbit despre unde este bine să ții termostatul, acum vom vorbi și despre locurile în care nu este indicat să îl ții, pentru că îți pot aduce doar o gaură în buget.

Pentru ca termostatul să nu primească informații eronate sau temperaturi greșite, evită să îl pui deasupra sau lângă o gură de ventilație.

Același lucru este valabil și dacă te gândești să îl pui în directa bătaie a soarelui, în bucătărie sau lângă baie.

Nici pe hol nu este indicat să îl pui, deoarece este o zonă de tranzit, iar asta nu va face decât să adauge un cost suplimentar la factura ta, mai ales dacă termostatul este lângă uși sau ferestre.

×
Subiecte în articol: termostat incalzire
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close